Green Florist shop (bloemist)

Bedrijfslogo
Bedrijfslogo

Green Florist shop (bloemist)

Topgeschenken Nederland B.V. (topbloemen.nl) is eigenaar van het Green Florist Shop beeldmerk. Een bloemist die is aangesloten bij topbloemen.nl kan zich laten certificeren als Green Florist. Daarmee geeft de bloemist aan dat hij of zij een duurzame bedrijfsvoering heeft. Welke milieueisen stelt het beeldmerk? 40% van de ingekochte bloemen en planten moet een duurzaamheidskeurmerk hebben; MPS-A, MPS-A+, Planet Proof, Fair Trade, EKO of GAP. Fa...

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Zie informatie
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Topgeschenken Nederland B.V. (topbloemen.nl) is eigenaar van het Green Florist Shop beeldmerk. Een bloemist die is aangesloten bij topbloemen.nl kan zich laten certificeren als Green Florist. Daarmee geeft de bloemist aan dat hij of zij een duurzame bedrijfsvoering heeft.

Welke milieueisen stelt het beeldmerk?

40% van de ingekochte bloemen en planten moet een duurzaamheidskeurmerk hebben; MPS-A, MPS-A+, Planet Proof, Fair Trade, EKO of GAP. Fairtrade valt dus ook onder het duurzaam inkoopbeleid, maar de bloemist kan kiezen voor een ander duurzaamheidskeurmerk. We kunnen daarom niet beoordelen op eerlijke handel. Er zijn eisen aan de energievoorziening van de winkel, verpakking, afvalbeheer en transport. Er zijn geen eisen aan het energiegebruik bij de teelt van de bloemen (zoals in een verwarmde kas), of aan het transport (invliegen van bloemen).

Hoe is de controle geregeld?

De controle voor certificering wordt uitgevoerd door MPS-ECAS, een (niet voor dit keurmerk) geaccrediteerde instelling.

Op welke soort producten in het beeldmerk te vinden?

Green Florist Shop is een certificaat voor bloemisten. Aangesloten bloemisten zijn te vinden op de site van Green Florist. In de winkel is het keurmerk niet altijd te zien. Het Green Florist logo kun je ook op boeketten van topbloemen.nl vinden (alleen via internet te bestellen), dat staat los van de bloemisterijen.

Meer informatie

Lees meer over de milieu-impact van bloemen op de site van Milieu Centraal. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening November 2020
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.