On the way to PlanetProof (bloemen en planten)

Keurmerk
Keurmerk

On the way to PlanetProof (bloemen en planten)

On the way to PlanetProof is de nieuwe naam van Milieukeur en het keurmerk staat op diverse producten die het milieu minder zwaar belasten dan vergelijkbare producten zonder keurmerk. Binnen de categorie Bloemen en Tuin is het keurmerk te vinden op snijbloemen, huiskamerplanten, bloembollen, bomen, tuinplanten, (rozen)struiken en boomkwekerijproducten. Het gaat alleen om Nederlandse teelt dus het keurmerk staat niet op ingevlogen bloemen. Wel...

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

On the way to PlanetProof is de nieuwe naam van Milieukeur en het keurmerk staat op diverse producten die het milieu minder zwaar belasten dan vergelijkbare producten zonder keurmerk. Binnen de categorie Bloemen en Tuin is het keurmerk te vinden op snijbloemen, huiskamerplanten, bloembollen, bomen, tuinplanten, (rozen)struiken en boomkwekerijproducten. Het gaat alleen om Nederlandse teelt dus het keurmerk staat niet op ingevlogen bloemen.

Welke eisen stelt het?

On the way to PlanetProof heeft een brede benadering van verduurzaming van producten en diensten. De criteria van On the way to PlanetProof hebben betrekking op de hele levenscyclus van het product of de dienst. Thema`s zijn watergebruik, meststoffen, verpakking en afval, biodiversiteit en gewasbescherming. Soms beperken de criteria zich tot een informatieplicht (zoals bij watergebruik). Energieverbruik moet worden geregistreerd en klimaatbelasting moet worden berekend. Het gebruik van duurzame energiebronnen is een keuzemaatregel en geen harde eis. Minpunten voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen kunnen met keuzemaatregelen gecompenseerd worden.    

Hoe is de controle geregeld?

Er is onafhankelijke controle door een geaccrediteerde partij.

Waar kun je het keurmerk vinden?

Het keurmerk vind je op tuinproducten als snijbloemen, huiskamerplanten, bloembollen, tuinplanten, struiken en boomkwekerijproducten. Daarnaast vind je het keurmerk ook op aardappelen, groente, fruit, zuivelproducten en eieren. 

Meer informatie

Lees meer over de milieu-impact van bloemen op de site van Milieu Centraal. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening maart 2020
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.