Fair for Life (kleding)

Keurmerk
Keurmerk

Fair for Life (kleding)

Fair for Life is een keurmerk voor eerlijke handel dat ook milieucriteria kent. Het keurmerk heeft betrekking op de hele textielketen: van teelt van de (natuurlijke) vezels, de verwerking ervan, de naaiateliers tot de winkels. Welke eisen stelt het keurmerk? De milieueisen van Fair for Life streven biologische teelt d.m.v. een jaarlijks strenger wordend eisenpakket biologische teelt na. Daarnaast worden er eisen gesteld om energiegebruik te ...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie
  • N.t.b.

Fair for Life is een keurmerk voor eerlijke handel dat ook milieucriteria kent. Het keurmerk heeft betrekking op de hele textielketen: van teelt van de (natuurlijke) vezels, de verwerking ervan, de naaiateliers tot de winkels.

Welke eisen stelt het keurmerk?

De milieueisen van Fair for Life streven biologische teelt d.m.v. een jaarlijks strenger wordend eisenpakket biologische teelt na. Daarnaast worden er eisen gesteld om energiegebruik te minimaliseren, lucht- en watervervuiling te beperken, en natuurlijke ecosystemen te beschermen.

De eisen op sociaal gebied zijn vergaand: geen kinderarbeid, vakbondsvrijheid, geen discriminatie, veilige en gezonde arbeidsomstandigheden, acceptabele werktijden, geen dwangarbeid, leefbare lonen. Daarnaast worden vaste handelsrelaties geƫist en een kostendekkende minimumprijs voor producenten. Er moet met respect voor de lokale gemeenschappen gehandeld worden.

Hoe is de controle geregeld?

Eigenaar van Fair for Life is de ECOCERT Group, een Frans bedrijf voor inspectie en certificatie van duurzame ontwikkeling. Ecocert voert zelf de controles uit.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Op textiel.


Laatste screening 2018
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.