Vegan (Schoonmaak)

Keurmerk
Keurmerk

Vegan (Schoonmaak)

Het Vegan keurmerk is een keurmerk van The Vegan Society. Welke eisen stelt het keurmerk? Het Vegan keurmerk op schoonmaakmiddelen betekent dat een product is gemaakt zonder dierlijke ingrediënten en proefdiergebruik. Genetisch gemodificeerde organismen zijn alleen toegestaan onder voorwaarden. Genetische modificatie is een techniek waarbij de erfelijke eigenschappen van planten, dieren en andere soorten verandert. Vegan stelt geen eisen op mi...

  • Milieu
  • Dier
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Het Vegan keurmerk is een keurmerk van The Vegan Society.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Het Vegan keurmerk op schoonmaakmiddelen betekent dat een product is gemaakt zonder dierlijke ingrediënten en proefdiergebruik. Genetisch gemodificeerde organismen zijn alleen toegestaan onder voorwaarden. Genetische modificatie is een techniek waarbij de erfelijke eigenschappen van planten, dieren en andere soorten verandert. Vegan stelt geen eisen op milieugebied.

Hoe is de controle geregeld?

Eigenaar van het keurmerk is The Vegan Society. In Nederland is de Nederlandse Vereniging van Veganisten de eigenaar én de controleur die het Vegan-keurmerk toekent. Het keurmerk wordt dus niet onafhankelijk gecontroleerd.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Je kunt dit logo tegenkomen op schoonmaakmiddelen in de natuurvoedingswinkel en op voedingsmiddelen en cosmetica. Kijk voor meer info op www.veganisme.org.

Meer informatie

Meer informatie over schoonmaken lees je op de pagina over duurzaam schoonmaken. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening juni 2020
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.