Sustainably Grown Certified

Keurmerk
Keurmerk

Sustainably Grown Certified

Eigenaar van dit keurmerk voor duurzame landbouw is de Amerikaanse certificerende instantie SCS Global Services, die ook de controle doet. SCS wil inspelen op de groeiende marktvraag naar duurzame producten. Het keurmerk is beschikbaar voor producenten overal ter wereld en voor o.a. fruit en groente, noten, graan en andere gewassen. Welke eisen stelt het keurmerk? Er zijn verplichte en optionele eisen. De verplichte eisen bieden een basisnivea...

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie

Eigenaar van dit keurmerk voor duurzame landbouw is de Amerikaanse certificerende instantie SCS Global Services, die ook de controle doet. SCS wil inspelen op de groeiende marktvraag naar duurzame producten. Het keurmerk is beschikbaar voor producenten overal ter wereld en voor o.a. fruit en groente, noten, graan en andere gewassen.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Er zijn verplichte en optionele eisen. De verplichte eisen bieden een basisniveau op zowel sociaal als milieugebied. De optionele eisen bieden meer diepgang en gaan verder.

Hoe is de controle geregeld?

Controle wordt uitgevoerd door beheerder van de eisen.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

In Nederland is het logo te vinden op producten van Del Monte: blikjes Gold Ananas uit Kenia en verse bananen en ananas.

Meer informatie

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening januari 2019
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.