Responsible Down Standard

Keurmerk
Keurmerk

Responsible Down Standard

Responsible Down Standard (RDS) is een keurmerk voor dons dat aangeeft dat de dons afkomstig is van watervogels die op een meer diervriendelijke wijze behandeld zijn dan gangbare watervogels. 100% van het dons in een kledingstuk of in het beddengoed is RDS gecertificeerd. Welke eisen stelt het keurmerk? Dons moet afkomstig zijn van watervogels die gehouden zijn voor voedselproductie. Dwangvoeden, levend plukken en snavel kappen zijn verboden. ...

  • Milieu
  • Dier
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Responsible Down Standard (RDS) is een keurmerk voor dons dat aangeeft dat de dons afkomstig is van watervogels die op een meer diervriendelijke wijze behandeld zijn dan gangbare watervogels. 100% van het dons in een kledingstuk of in het beddengoed is RDS gecertificeerd.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Dons moet afkomstig zijn van watervogels die gehouden zijn voor voedselproductie. Dwangvoeden, levend plukken en snavel kappen zijn verboden. Ook mogen de dieren niet in kleine kooien gehouden worden. Er zijn geen milieu-eisen.

Hoe is de controle geregeld?

Jaarlijkse controle door een geaccrediteerde partij.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

 Kleding en beddengoed met dons.

Meer informatie

Bij kledingkeurmerken beoordelen we eisen aan milieu, dier en mens apart voor drie fases in het productieproces: vezelproductie, verwerking van vezel tot stof en productie kledingstukken. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening 2018
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.