Recycled Claim Standard (RCS 100)

Keurmerk
Keurmerk

Recycled Claim Standard (RCS 100)

De Recycled Claim Standard controleert de aanwezigheid en hoeveelheid gerecycled materiaal in een eindproduct. Dit gebeurt op basis van controles door derden. Welke eisen stelt het keurmerk? Bij de R100CS heb je de garantie dat minimaal 95% van het product uit gerecycled materiaal bestaat. Bij de RCS blended variant ligt dit percentage tussen de 5 – 95%. Er zijn geen eisen aan het recyclingproces zelf of op het gebied van mens & werk. Er z...

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

De Recycled Claim Standard controleert de aanwezigheid en hoeveelheid gerecycled materiaal in een eindproduct. Dit gebeurt op basis van controles door derden.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Bij de R100CS heb je de garantie dat minimaal 95% van het product uit gerecycled materiaal bestaat. Bij de RCS blended variant ligt dit percentage tussen de 5 – 95%.

Er zijn geen eisen aan het recyclingproces zelf of op het gebied van mens & werk. Er zijn geen milieueisen voor de verwerking van de vezel tot kleding, en geen eisen voor arbeidsomstandigheden. Er zijn dus geen eisen met betrekking tot het gebruik van chemicaliën bij het verven van de stof.

Hoe is de controle geregeld?

Keurmerk wordt onafhankelijk gecontroleerd.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Kleding en ander textiel.

Meer informatie

Bij kledingkeurmerken beoordelen we eisen aan milieu, dier en mens apart voor drie fases in het productieproces: vezelproductie, verwerking van vezel tot stof en productie kledingstukken. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening juni 2018
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.