Rainforest-free Soya

Bedrijfslogo
Bedrijfslogo

Rainforest-free Soya

Rainforest-free soya is een bedrijfslogo op sojaproducten van Alpro. Welke eisen stelt het beeldmerk? De website van Alpro geeft informatie over waar de gebruikte soja vandaag komt, maar het logo staat niet op de website. Er is geen eisenpakket gekoppeld aan het logo. Omdat dit beeldmerk niet voldoet aan de voorwaarde van goede controle, en beoordelen we het ambitieniveau op Milieu en Mens & werk niet. Hoe is de controle geregeld? Milieu C...

  • Milieu
  • Niet gecheckt
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Niet gecheckt
  • Controle
  • Transparantie

Rainforest-free soya is een bedrijfslogo op sojaproducten van Alpro.

Welke eisen stelt het beeldmerk?

De website van Alpro geeft informatie over waar de gebruikte soja vandaag komt, maar het logo staat niet op de website. Er is geen eisenpakket gekoppeld aan het logo. Omdat dit beeldmerk niet voldoet aan de voorwaarde van goede controle, en beoordelen we het ambitieniveau op Milieu en Mens & werk niet.

Hoe is de controle geregeld?

Milieu Centraal vindt het voor de betrouwbaarheid van een beeldmerk belangrijk dat een onafhankelijke organisatie jaarlijks controleert of aan gestelde eisen wordt voldaan. Alpro heeft geen eisenpakket opgesteld en dus wordt er ook niet gecontroleerd op naleving van de eisen.

Impactrapportage

Milieu Centraal vindt het belangrijk dat beeldmerken naar consumenten communiceren wat de impact van hun beeldmerk is. Alpro publiceert een duurzaamheidsverslag, met plannen en ook enkele resultaten, zoals de CO2-voetafdruk in de loop van de tijd en het watergebruik. Voor deze beoordeling heeft dit geen gevolgen, maar bij een volgende beoordelingsronde verwachten we beter inzicht in de effecten van het beeldmerk. Dan zullen we dit aspect wel meewegen in de score op transparantie.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Op soja-gebaseerde alternatieven voor zuivel van Alpro.

Meer informatie

Lees meer over de milieubelasting van soja. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening April 2022
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.