OEKO-TEX Made in Green

Keurmerk
Keurmerk

OEKO-TEX Made in Green

OEKO-TEX Made in Green is een keurmerk voor textiel. OEKO-TEX Made in Green staat op speelgoed van textiel, beddengoed en kleding die is getest op stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, bijvoorbeeld door allergische reacties.  Welke eisen stelt het keurmerk? Producten met het Made in Green keurmerk voldoen aan eisen van het OEKO-TEX Standard 100 keurmerk. Het keurmerk stelt strenge eisen voor restanten van zware metalen, schade...

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

OEKO-TEX Made in Green is een keurmerk voor textiel. OEKO-TEX Made in Green staat op speelgoed van textiel, beddengoed en kleding die is getest op stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, bijvoorbeeld door allergische reacties. 

Welke eisen stelt het keurmerk?

Producten met het Made in Green keurmerk voldoen aan eisen van het OEKO-TEX Standard 100 keurmerk. Het keurmerk stelt strenge eisen voor restanten van zware metalen, schadelijke kleurstoffen en bestrijdingsmiddelen. Het keurmerk stelt ook milieu-eisen en eisen aan goede arbeidsomstandigheden tijdens het productieproces.

Producten met het Made in Green keurmerk zijn geproduceerd onder milieu- en mensvrienelijke omstandigheden volgens het STeP by OEKO-TEX systeem

Hoe is de controle geregeld?

Naleving van de eisen wordt deels door de labs en auditoren van OEKO-TEX en deels worden er bedrijfsaudits gedaan door onafhankelijke controleurs. Op het label staat welk instituut het product heeft getest voor toekenning van het keurmerk.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Textiel.

Meer informatie

Bij kledingkeurmerken beoordelen we eisen aan milieu, dier en mens apart voor drie fases in het productieproces: vezelproductie, verwerking van vezel tot stof en productie kledingstukken. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.

 


Laatste screening 2018
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.