Nordic Ecolabel (kleding)

Keurmerk
Keurmerk

Nordic Ecolabel (kleding)

Nordic Ecolabel is het Scandinavische milieukeurmerk op textiel. In Nederland kun je het tegenkomen op leer. Welke eisen stelt het keurmerk? De eisen voor leer hebben betrekking op restanten van chroom en andere chemicaliën in het product en in het afvalwater. Ook zijn er eisen aan energie- en waterverbruik en sociale eisen. Huiden mogen alleen afkomstig zijn van vee uit zuivel- en vleesindustrie of herten, rendieren en elanden. Het keurmerk i...

  • Milieu
  • Dier
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Nordic Ecolabel is het Scandinavische milieukeurmerk op textiel. In Nederland kun je het tegenkomen op leer.

Welke eisen stelt het keurmerk?

De eisen voor leer hebben betrekking op restanten van chroom en andere chemicaliën in het product en in het afvalwater. Ook zijn er eisen aan energie- en waterverbruik en sociale eisen. Huiden mogen alleen afkomstig zijn van vee uit zuivel- en vleesindustrie of herten, rendieren en elanden. Het keurmerk is vooral gericht op transparantie, meer dan op absolute ondergrenzen. Het keurmerk verwijst wat betreft sociale eisen naar de internationale ILO normen.

Hoe is de controle geregeld?

Controle vindt plaats door een onafhankelijke partij.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Kleding en ander textiel.

Meer informatie

Bij kledingkeurmerken beoordelen we eisen aan milieu, dier en mens apart voor drie fases in het productieproces: vezelproductie, verwerking van vezel tot stof en productie kledingstukken. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening juni 2018
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.