Nature Care Product - Vegan

Keurmerk
Keurmerk

Nature Care Product - Vegan

Nature Care Product-vegan (NCP-vegan) is, net zoals het Nature Care Product (NCP) keurmerk, een keurmerk voor producten op basis van herbruikbare grondstoffen, waarbij de nadruk wordt gelegd op het gebruiken van ingrediënten van natuurlijk oorsprong. NCP-vegan heeft de extra eis dat dierlijke ingrediënten verboden zijn. Welke eisen stelt het beeldmerk? Het NCP-vegan keurmerk stelt eisen aan veel relevante milieuaspecten. Dit begint bij de gron...

  • Milieu
  • Dier
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Nature Care Product-vegan (NCP-vegan) is, net zoals het Nature Care Product (NCP) keurmerk, een keurmerk voor producten op basis van herbruikbare grondstoffen, waarbij de nadruk wordt gelegd op het gebruiken van ingrediënten van natuurlijk oorsprong. NCP-vegan heeft de extra eis dat dierlijke ingrediënten verboden zijn.

Welke eisen stelt het beeldmerk?

Het NCP-vegan keurmerk stelt eisen aan veel relevante milieuaspecten. Dit begint bij de grondstoffen, die zo veel mogelijk biologisch en niet petrochemisch zijn. Bij gebruik van palmolie moet deze, indien beschikbaar, duurzaam geteeld zijn. RSPO-eisen zijn het minimum. Bij de verwerking van de grondstoffen zijn sommige chemische productieprocessen niet toegestaan, om het product zo natuurlijk mogelijk te houden. ‘Natuurlijk’ betekent niet automatisch dat het milieuvriendelijker is. Het product mag geen genetisch gemodificeerde organismen bevatten en het keurmerk staat slechts een beperkt gebruik van gevaarlijke stoffen toe. Er worden eisen gesteld aan de biologische afbreekbaarheid na gebruik van het product. De verpakking moet milieuvriendelijk zijn, door bijvoorbeeld herbruikbaar of van recyclebare materialen te zijn.

NCP-vegan stelt ook eisen aan dierenwelzijn. Dierproeven en dierlijke ingrediënten zijn verboden.

Hoe is de controle geregeld?

Het keurmerk wordt gecontroleerd door de onafhankelijke en geaccrediteerde instantie EcoControl.

Op welke soort producten in het beeldmerk te vinden?

Schoonmaakmiddelen, onder andere wasmiddelen.

Meer informatie

Lees meer over de milieubelasting van schoonmaakmiddelen. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening Oktober 2023
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.