Label Rouge (vlees)

Keurmerk
Keurmerk

Label Rouge (vlees)

Label Rouge is een Frans keurmerk voor pluimveeproducten, dat ook op kippenvlees in de Nederlandse winkels te vinden is. Welke eisen stelt het keurmerk? Label Rouge stelt hoge eisen aan dierenwelzijn. Kippen van Label Rouge zijn van rassen die langzamer groeien. De vleeskuikens worden op latere leeftijd geslacht, ze leven bijna 2 keer zo lang als een gangbare kip, en hebben een (vrije) uitloop naar buiten. Ook binnen hebben de dieren meer ruim...

  • Milieu
  • Dier
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie

Label Rouge is een Frans keurmerk voor pluimveeproducten, dat ook op kippenvlees in de Nederlandse winkels te vinden is.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Label Rouge stelt hoge eisen aan dierenwelzijn. Kippen van Label Rouge zijn van rassen die langzamer groeien. De vleeskuikens worden op latere leeftijd geslacht, ze leven bijna 2 keer zo lang als een gangbare kip, en hebben een (vrije) uitloop naar buiten. Ook binnen hebben de dieren meer ruimte: per vierkante meter niet meer dan 11 kuikens  (bij gangbare vleeskuikens in Nederland is dat gemiddeld 18). Er zijn geen eisen aan stalcondities (daglicht, ventilatie). In Nederland kan Label Rouge kip ook het keurmerk Beter Leven 3 sterren hebben. Er zijn geen milieu-eisen.

Let op bij foie gras!
Er is ook Label Rouge foie gras, maar dat is volgens Wakker Dier even dieronvriendelijk als gewone foie gras.

Hoe is de controle geregeld?

Er is onafhankelijke controle door een geaccrediteerde partij.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Op kip (en ander pluimvee) uit Frankrijk.

Meer informatie

Lees meer over de milieubelasting van vlees eten. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening januari 2019
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.