Knorr Duurzaamheidslogo

Topbedrijfslogo
Topbedrijfslogo

Knorr Duurzaamheidslogo

Het Knorr Duurzaamheidslogo is een bedrijfslogo van moederbedrijf Unilever. Het is te vinden op verschillende (niet-verse) maaltijdproducten van het merk Knorr. Het logo geeft aan dat minstens 50% van de groente en kruiden die in het product verwerkt zitten duurzaam geteeld zijn. Het zegt dus niks over de andere ingrediënten in het product. Inmiddels voldoet 95% van alle groenten en kruiden voor Knorr aan de code. Welke eisen stelt het keurmer...

  • Milieu
  • Dier
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie

Het Knorr Duurzaamheidslogo is een bedrijfslogo van moederbedrijf Unilever. Het is te vinden op verschillende (niet-verse) maaltijdproducten van het merk Knorr. Het logo geeft aan dat minstens 50% van de groente en kruiden die in het product verwerkt zitten duurzaam geteeld zijn. Het zegt dus niks over de andere ingrediënten in het product. Inmiddels voldoet 95% van alle groenten en kruiden voor Knorr aan de code.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Het bedrijfslogo laat zien dat de boeren hun groenten geteeld hebben volgens de duurzaamheidseisen van de Duurzame Landbouw Standaard (Sustainable Agriculture Code) van Unilever. Deze standaard stelt managementeisen op 12 duurzaamheidsindicatoren, die betrekking hebben op onder meer bodembeheer, gebruik van landbouwchemicaliën, energiegebruik, efficiënt watergebruik en efficiënt transport. 

Hoe is de controle geregeld?

Boeren moeten o.b.v.  zelfrapportage hun duurzaamheidprestaties monitoren. De rapportages worden steekproefsgewijs gecontroleerd door een onafhankelijke partij. De duurzaam landbouwcode valt onder Unilevers bredere duurzaamheidsprogramma. Het overkoepelende programma wordt geverifieerd door een onafhankelijke partij.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Op verschillende (niet-verse) maaltijdproducten van het merk Knorr. Eerder werd het Knorr Sustainability Partnershiplogo gebruikt; dit zal nog een tijd in de winkel te vinden zijn. 

Meer informatie

Informatie over het duurzaamheidsprogramma van Knorr is te vinden op www.knorr.nl

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening Oktober 2020
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.