Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation is een not-for-profit organisatie die samen met kledingmerken en andere partners werkt aan betere arbeidsomstandigheden voor de mensen die werken in kledingfabrieken. Welke eisen stelt het beeldmerk? Fair Wear Foundation eist van haar leden, Europese kledingmerken, dat ze elk jaar aanzienlijke stappen zetten op weg naar betere arbeidsomstandigheden. De basis van de samenwerking tussen Fair Wear en haar merken is de Fair We...

  • Milieu
  • Zie informatie
  • Dier
  • Zie informatie
  • Mens
  • Zie informatie
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Fair Wear Foundation is een not-for-profit organisatie die samen met kledingmerken en andere partners werkt aan betere arbeidsomstandigheden voor de mensen die werken in kledingfabrieken.

Welke eisen stelt het beeldmerk?

Fair Wear Foundation eist van haar leden, Europese kledingmerken, dat ze elk jaar aanzienlijke stappen zetten op weg naar betere arbeidsomstandigheden. De basis van de samenwerking tussen Fair Wear en haar merken is de Fair Wear gedragscode. Deze code is gebaseerd op acht internationaal erkende arbeidsnormen, zoals het betalen van een leefbaar loon en en veilige werkomstandigheden, die stap voor stap moeten worden ingevoerd. Het Fair Wear logo geeft aan dat een kledingmerk verregaande stappen zet op weg naar betere arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken. Het logo staat niet op producten, omdat Fair Wear zich realiseert dat het op dit moment helaas nog onrealistisch is om kleding te certificeren als 100% eerlijk.

Hoe is de controle geregeld?

Fair Wear Foundation voert elk jaar een uitgebreide controle uit op de hoofdkantoren van alle aangesloten merken. Merken moeten tijdens de zogenaamde Performance Check kunnen aantonen dat ze het afgelopen jaar aanzienlijke stappen hebben gezet op weg naar betere arbeidsomstandigheden. Fair Wear voert ook fabriekscontroles uit.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Textiel.

Meer informatie

Bij kledingkeurmerken beoordelen we eisen aan milieu, dier en mens apart voor drie fases in het productieproces: vezelproductie, verwerking van vezel tot stof en productie kledingstukken. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening augustus 2018
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.