Fair Produce

Keurmerk
Keurmerk

Fair Produce

Fair Produce is een keurmerk over arbeidsomstandigheden en loon in de paddenstoelensector. Welke eisen stelt het beeldmerk? Er zijn geen eisen over milieu. Er zijn wel eisen over sociale arbeidsomstandigheden, maar omdat de producten uit Nederland komen, geven wij geen score voor Mens & werk. Hoe is de controle geregeld? De controle op het voldoen aan de eisen van Fair Produce keurmerk wordt uitgevoerd door onafhankelijke, door de RvA gea...

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie

Fair Produce is een keurmerk over arbeidsomstandigheden en loon in de paddenstoelensector.

Welke eisen stelt het beeldmerk?

Er zijn geen eisen over milieu. Er zijn wel eisen over sociale arbeidsomstandigheden, maar omdat de producten uit Nederland komen, geven wij geen score voor Mens & werk.

Hoe is de controle geregeld?

De controle op het voldoen aan de eisen van Fair Produce keurmerk wordt uitgevoerd door onafhankelijke, door de RvA geaccrediteerde instellingen. Er is accreditatie op het schema, en er is een sanctiebeleid, zodat het certificaat ingetrokken kan worden als uit tussentijdse controles blijkt dat een bedrijf niet langer voldoet aan de gestelde criteria.

Impactrapportage

Milieu Centraal vindt het belangrijk dat beeldmerken naar consumenten communiceren wat de impact van hun beeldmerk is. Fair Produce had ten tijde van de beoordeling nog geen impactrapportage gepubliceerd. Voor deze beoordeling heeft dit geen gevolgen, maar bij een volgende beoordelingsronde zullen we dit wel meewegen in de score op transparantie.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Het keurmerk is te vinden op verschillende soorten paddenstoelen.

Meer informatie

Lees meer over de milieubelasting van groente en fruit. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening April 2022
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.