Fair Forward

Bedrijfslogo
Bedrijfslogo

Fair Forward

Fair Forward is een handelsmerk van importeur en groothandel Fair Trade Original en geen keurmerk. Fair Trade Original wil de positie van haar handelspartners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika versterken en bijdragen aan een beter bestaan voor de mensen die de producten maken. Daarom combineert Fair Trade Original haar handel met ontwikkelingsprogramma's. De organisatie handelt volgens de 10 internationaal vastgestelde fairtradeprincipes met ...

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Fair Forward is een handelsmerk van importeur en groothandel Fair Trade Original en geen keurmerk. Fair Trade Original wil de positie van haar handelspartners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika versterken en bijdragen aan een beter bestaan voor de mensen die de producten maken. Daarom combineert Fair Trade Original haar handel met ontwikkelingsprogramma's.
 
De organisatie handelt volgens de 10 internationaal vastgestelde fairtradeprincipes met eisen op het gebied van goede arbeidsomstandigheden, milieu en eerlijke handelsvoorwaarden.

Van wereldwinkel tot supermarkt

U kunt het Fair Forward-logo tegenkomen op levensmiddelen, cadeauartikelen en woon- en modeaccessoires, in Wereldwinkels, WAAR en in andere (web)winkels. De leveranciers van de woon- en modeaccesoires worden door Fair Trade Original zelf gecontroleerd op naleving van de fairtrade principes en waar nodig begeleid in het verbeteren van hun werkwijze. Er is dus geen sprake van onafhankelijke controle.

Nederlandse info over Fair Trade Original staat op http://fairforward.nl.

Meer informatie

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening 2014
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.