FairForward

Bedrijfslogo
Bedrijfslogo

FairForward

FairForward is een handelsmerk, importeur en groothandel van fairtrade ‘gifts and living’ producten. FairForward wil de positie van haar handelspartners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika versterken en bijdragen aan een beter bestaan voor de mensen die de producten maken. Welke eisen stelt het beeldmerk? Keurmerkhouders worden geacht te handelen volgens de 10 internationaal vastgestelde fairtrade-principes, met eisen op het gebied van goede ar...

  • Milieu
  • Niet gecheckt
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

FairForward is een handelsmerk, importeur en groothandel van fairtrade ‘gifts and living’ producten. FairForward wil de positie van haar handelspartners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika versterken en bijdragen aan een beter bestaan voor de mensen die de producten maken.

Welke eisen stelt het beeldmerk?

Keurmerkhouders worden geacht te handelen volgens de 10 internationaal vastgestelde fairtrade-principes, met eisen op het gebied van goede arbeidsomstandigheden milieu en eerlijke handelsvoorwaarden. Een van de principes is zorg voor het milieu, maar omdat niet verder is uitgewerkt wat dit inhoudt, kunnen we het ambitieniveau op milieu niet beoordelen.

De handelspartners van FairForward moeten voldoen aan de 10 fairtradeprincipes van de World Fairtrade Organisation (WFTO). Dit betekent dat kinderarbeid (<16 jaar) en gedwongen arbeid niet zijn toegestaan, en discriminatie (op welke grond dan ook) evenmin. FairForward betaalt een prijs boven de kostprijs van productie en de prijs wordt bepaald in overleg met de handelspartner, met het oog op een leefbaar loon. FairForward gaat handelsrelaties aan voor minimaal 5 jaar.

Hoe is de controle geregeld?

Handelspartners van FairForward zijn door de WFTO gecertificeerd of worden in samenwerking met een lokale consultant onderworpen aan een assessment.

Op welke soort producten is het beeldmerk te vinden?

Het logo is te vinden op onder andere cadeauartikelen. De website geeft een overzicht van de winkels waar Fair Forward-artikelen te koop zijn. Het keurmerk staat niet op alle producten in de webwinkel.

Meer informatie

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening Juni 2022
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.