Fair for Life (wijn)

Keurmerk
Keurmerk

Fair for Life (wijn)

Fair for Life is een keurmerk voor Fair Trade en Verantwoorde Ketens. Het is gericht op producenten in een economisch kwetsbare positie, zoals kleine boeren. Fair for Life werkt wereldwijd, dus ook in Europa. Welke eisen stelt het keurmerk? Fair for Life heeft eisen die het gebruik van chemicaliën beperken, het toewerken naar biologische teelt wordt sterk aanbevolen. Daarnaast zijn er eisen om energiegebruik te minimaliseren, lucht- en waterve...

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie

Fair for Life is een keurmerk voor Fair Trade en Verantwoorde Ketens. Het is gericht op producenten in een economisch kwetsbare positie, zoals kleine boeren. Fair for Life werkt wereldwijd, dus ook in Europa.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Fair for Life heeft eisen die het gebruik van chemicali├źn beperken, het toewerken naar biologische teelt wordt sterk aanbevolen. Daarnaast zijn er eisen om energiegebruik te minimaliseren, lucht- en watervervuiling te beperken, en natuurlijke ecosystemen te beschermen.

Ook op sociaal gebied stelt Fair for Life belangrijke eisen, zoals een verbod op kinderarbeid, vakbondsvrijheid, geen discriminatie, veilige en gezonde arbeidsomstandigheden, acceptabele werktijden, geen dwangarbeid. Ook eist Fair for Life op grotere bedrijven een plan om tot leefbare lonen te komen. De koper moet een prijs betalen die de productiekosten dekt. Hij draagt bovendien bij aan een ontwikkelingsfonds, waaruit duurzaamheidsprojecten worden betaald.

Hoe is de controle geregeld?

Er is onafhankelijke controle door een geaccrediteerde partij (ECOCERT).

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Fair for Life is ontwikkeld voor voeding, kleding, verzorgingsproducten en kunstnijverheid. Het staat onder meer op tropisch fruit in de supermarkt en op wijn bij de HEMA.

Meer informatie

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening januari 2019
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.