Duroc d’Olives

Bedrijfslogo
Bedrijfslogo

Duroc d’Olives

Dit bedrijfslogo staat op vers varkensvlees en vleeswaren van het Duroc varkensras. Welke eisen stelt het beeldmerk? Duroc d’Olives schrijft op de website aandacht te hebben voor dierenwelzijn en milieu. Omdat dit niet is vastgelegd in een eisenpakket, kunnen wij het ambitieniveau van deze werkwijze niet beoordelen. Ook omdat dit beeldmerk niet voldoet aan de voorwaarde van goede controle, beoordelen we het ambitieniveau op milieu en dierenwel...

  • Milieu
  • Niet gecheckt
  • Dier
  • Niet gecheckt
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie

Dit bedrijfslogo staat op vers varkensvlees en vleeswaren van het Duroc varkensras.

Welke eisen stelt het beeldmerk?

Duroc d’Olives schrijft op de website aandacht te hebben voor dierenwelzijn en milieu. Omdat dit niet is vastgelegd in een eisenpakket, kunnen wij het ambitieniveau van deze werkwijze niet beoordelen. Ook omdat dit beeldmerk niet voldoet aan de voorwaarde van goede controle, beoordelen we het ambitieniveau op milieu en dierenwelzijn niet.

Hoe is de controle geregeld?

Milieu Centraal vindt het voor de betrouwbaarheid van een beeldmerk belangrijk dat een onafhankelijke organisatie jaarlijks controleert of aan gestelde eisen wordt voldaan. Duroc d’Olives heeft geen eisenpakket opgesteld en de website geeft geen informatie over of, hoe en door wie de beschreven werkwijze wordt gecontroleerd. Daarom voldoet dit beeldmerk niet aan de voorwaarde van goede controle.

Impactrapportage

Milieu Centraal vindt het belangrijk dat beeldmerken naar consumenten communiceren wat de impact van hun beeldmerk is. Duroc d'Olives had ten tijde van de beoordeling nog geen impactrapportage gepubliceerd. Voor deze beoordeling heeft dit geen gevolgen, maar bij een volgende beoordelingsronde zullen we dit wel meewegen in de score op transparantie.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Vers varkensvlees en charcuterie, te koop bij slagers en in restaurants.

Meer informatie

Lees meer over de milieubelasting van vlees eten. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening April 2022
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.