BlueSign

Keurmerk
Keurmerk

BlueSign

BlueSign is een Zwitsers keurmerk voor kleding en textiel. Welke eisen stelt het keurmerk? Er zijn duurzaamheidseisen opgesteld aan de productiefase van de kleding (stofvervaardiging en naaiateliers) en aan het eindproduct (voor restanten van zware metalen, schadelijke kleurstoffen en chemicaliën). Er zijn geen eisen aan de productie/teelt van de kledingvezels zelf. De eisen van Bluesign richten zich op efficiënt gebruik van grondstoffen, veil...

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

BlueSign is een Zwitsers keurmerk voor kleding en textiel.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Er zijn duurzaamheidseisen opgesteld aan de productiefase van de kleding (stofvervaardiging en naaiateliers) en aan het eindproduct (voor restanten van zware metalen, schadelijke kleurstoffen en chemicaliën). Er zijn geen eisen aan de productie/teelt van de kledingvezels zelf. De eisen van Bluesign richten zich op efficiënt gebruik van grondstoffen, veiligheid van de consument, emissie naar water en lucht en veilige en gezonde arbeidsomstandigheden.

Hoe is de controle geregeld?

BlueSign controleert zelf of er aan de eisen voldaan wordt. BlueSign heeft ook richtlijnen voor arbeidsomstandigheden, maar daarop wordt niet specifiek gecontroleerd: eigen verklaringen van de bedrijven volstaan.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Kleding en ander textiel.

Meer informatie

Bij kledingkeurmerken beoordelen we eisen aan milieu, dier en mens apart voor drie fases in het productieproces: vezelproductie, verwerking van vezel tot stof en productie kledingstukken. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening augustus 2018
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.