Biokreis

Keurmerk
Keurmerk

Biokreis

Het Duitse keurmerk Biokreis op leren producten geeft aan dat de huiden afkomstig moeten zijn uit de biologische veehouderij. Welke eisen stelt het keurmerk? Het keurmerk stelt aan de verwerking van de huiden dezelfde eisen als IVN Naturleder: er zijn eisen aan het conserveren van de huiden, het looiproces (o.a. chroomvrij looien o.b.v. plantaardige looistoffen, beperkt watergebruik en afvalwaterzuivering) en eisen aan arbeidsomstandigheden. H...

  • Milieu
  • Dier
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Het Duitse keurmerk Biokreis op leren producten geeft aan dat de huiden afkomstig moeten zijn uit de biologische veehouderij.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Het keurmerk stelt aan de verwerking van de huiden dezelfde eisen als IVN Naturleder: er zijn eisen aan het conserveren van de huiden, het looiproces (o.a. chroomvrij looien o.b.v. plantaardige looistoffen, beperkt watergebruik en afvalwaterzuivering) en eisen aan arbeidsomstandigheden.

Hoe is de controle geregeld?

Er is een onafhankelijke controle.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Kleding en ander textiel.

Meer informatie

Bij kledingkeurmerken beoordelen we eisen aan milieu, dier en mens apart voor drie fases in het productieproces: vezelproductie, verwerking van vezel tot stof en productie kledingstukken. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening juni 2018
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.