VIT's rundvlees Twente

Bedrijfslogo
Bedrijfslogo

VIT's rundvlees Twente

Vit’s rundvlees Twente is een bedrijfslogo van Vleesvee Integratie Twente (VIT), een samenwerkingsverband tussen veehouderijen en een kleinschalig slachthuis. Welke eisen stelt het beeldmerk? De website geeft informatie over hoe ze met dierenwelzijn om gaan, maar er wordt niet geschreven over aandacht voor milieu. Omdat de productie- en leefomstandigheden niet zijn vastgelegd in een eisenpakket, kunnen wij het ambitieniveau van deze werkwijze ...

  • Milieu
  • Niet gecheckt
  • Dier
  • Niet gecheckt
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie

Vit’s rundvlees Twente is een bedrijfslogo van Vleesvee Integratie Twente (VIT), een samenwerkingsverband tussen veehouderijen en een kleinschalig slachthuis.

Welke eisen stelt het beeldmerk?

De website geeft informatie over hoe ze met dierenwelzijn om gaan, maar er wordt niet geschreven over aandacht voor milieu. Omdat de productie- en leefomstandigheden niet zijn vastgelegd in een eisenpakket, kunnen wij het ambitieniveau van deze werkwijze niet beoordelen.

Ook omdat dit beeldmerk niet voldoet aan de voorwaarde van onafhankelijke controle, beoordelen we het ambitieniveau op milieu en dierenwelzijn niet.

Hoe is de controle geregeld?

Milieu Centraal vindt het voor de betrouwbaarheid van een beeldmerk belangrijk dat een onafhankelijke organisatie jaarlijks controleert of aan gestelde eisen wordt voldaan. De website geeft geen informatie over of gecontroleerd wordt of de varkenshouders werken volgens de beschreven werkwijze. Daarom voldoet dit beeldmerk niet aan de voorwaarde van goede controle.

Impactrapportage

Milieu Centraal vindt het belangrijk dat beeldmerken naar consumenten communiceren wat de impact van hun beeldmerk is. Vit’s rundvlees Twente had ten tijde van de beoordeling nog geen impactrapportage gepubliceerd. Voor deze beoordeling heeft dit geen gevolgen, maar bij een volgende beoordelingsronde zullen we dit wel meewegen in de score op transparantie.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Rundvleesproducten van veehouders in Twente die zijn aangesloten bij VIT’s Rundvlees Twente.

Meer informatie

Lees meer over de milieubelasting van vlees eten. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening April 2022
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.