Organic Blended Content Standard

Keurmerk
Keurmerk

Organic Blended Content Standard

Organic Blended Content Standard is een keurmerk voor textiel dat voor minimaal 5% uit biologische vezels bestaat. Dat kan katoen, hennep, linnen, wol of andere natuurlijke vezels zijn. Het percentage staat vermeld in etiket. Er zijn geen milieueisen voor de verwerking van de vezel tot kleding, en geen eisen voor arbeidsomstandigheden. Er zijn dus geen eisen m.b.t. gebruik van chemicaliën bij verven van de stof. Welke eisen stelt het keurmerk...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • Zie omschrijving
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie
  • N.t.b.

Organic Blended Content Standard is een keurmerk voor textiel dat voor minimaal 5% uit biologische vezels bestaat. Dat kan katoen, hennep, linnen, wol of andere natuurlijke vezels zijn. Het percentage staat vermeld in etiket. Er zijn geen milieueisen voor de verwerking van de vezel tot kleding, en geen eisen voor arbeidsomstandigheden. Er zijn dus geen eisen m.b.t. gebruik van chemicaliën bij verven van de stof.

Welke eisen stelt het keurmerk?

De eisen voor biologische natuurvezelteelt liggen vast in Europese regels. Bij de teelt worden geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. Katoen wordt het vaakst biologisch geteeld. Er zijn geen eisen m.b.t. toestaan/verbod op teelt van katoen in waterschaarse gebieden, wel moet er een waterbeheerplan zijn.

Er zijn geen eisen op het gebied van mens & werk.

Hoe is de controle geregeld?

Organic Blended Content Standard wordt onafhankelijk gecontroleerd.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Textiel.

 

 


Laatste screening augustus 2018
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.