Organic 100 Content Standard

Keurmerk
Keurmerk

Organic 100 Content Standard

Organic 100 Content Standard is een keurmerk voor textiel dat volledig uit biologische materialen bestaat. Dat kan katoen, hennep, linnen, wol of andere natuurlijke vezels zijn. Welke eisen stelt het keurmerk? De eisen voor biologische natuurvezelteelt liggen vast in Europese regels. Bij de teelt worden geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. Katoen, wol, zijde, vlas en ...

  • Milieu
  • Dier
  • Zie informatie
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Organic 100 Content Standard is een keurmerk voor textiel dat volledig uit biologische materialen bestaat. Dat kan katoen, hennep, linnen, wol of andere natuurlijke vezels zijn.

Welke eisen stelt het keurmerk?

De eisen voor biologische natuurvezelteelt liggen vast in Europese regels. Bij de teelt worden geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. Katoen, wol, zijde, vlas en hennep zijn biologisch te telen; katoen wordt het vaakst biologisch geteeld. Er zijn geen eisen m.b.t. toestaan/verbod op teelt van katoen in waterschaarse gebieden, wel moet er een waterbeheerplan zijn. Daarnaast zijn er geen milieueisen voor de verwerking van de vezel tot kleding. Als het label op wollen kleding staat, moet deze wol uit een biologische veehouderij komen. Er zijn geen eisen op het gebied van mens & werk.

Hoe is de controle geregeld?

Organic Content Standard wordt onafhankelijk gecontroleerd.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Biologische kleding en ander textiel. Organic Blended Content Standard is een gerelateerd keurmerk voor kleding die minstens vijf procent biologische vezels bevat. Het percentage en het soort materiaal staan vermeld in etiket. Veel grote merken gebruiken dit keurmerk.

Meer informatie

Bij kledingkeurmerken beoordelen we eisen aan milieu, dier en mens apart voor drie fases in het productieproces: vezelproductie, verwerking van vezel tot stof en productie kledingstukken. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening augustus 2018
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.