Nordic Swan Ecolabel (Schoonmaak)

Keurmerk
Keurmerk

Nordic Swan Ecolabel (Schoonmaak)

Nordic Swan Ecolabel is een Scandinavisch milieukeurmerk. Nordic Swan Ecolabel is vergelijkbaar met het Nederlandse Milieukeur. Welke eisen stelt het keurmerk? De milieu-eisen hebben vooral betrekking op de samenstelling van het product: bepaalde milieubelastende stoffen mogen er niet in voorkomen. Het staat op schoonmaakmiddelen die geen schadelijke stoffen bevatten, niet giftig zijn voor waterorganismen en net zo goed schoonmaken als vergeli...

  • Milieu
  • Dier
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Nordic Swan Ecolabel is een Scandinavisch milieukeurmerk. Nordic Swan Ecolabel is vergelijkbaar met het Nederlandse Milieukeur.

Welke eisen stelt het keurmerk?

De milieu-eisen hebben vooral betrekking op de samenstelling van het product: bepaalde milieubelastende stoffen mogen er niet in voorkomen. Het staat op schoonmaakmiddelen die geen schadelijke stoffen bevatten, niet giftig zijn voor waterorganismen en net zo goed schoonmaken als vergelijkbare producten. Ook zijn er milieu-eisen aan de verpakking: zo is PVC verboden en moet er zoveel mogelijk gerecycled materiaal gebruikt worden. Er zijn geen eisen voor het productieproces (energie- en waterverbruik, afvalbeheer). Nordic Swan Ecolabel stelt ook geen eisen aan dierproeven.

Hoe is de controle geregeld? 

Nordic Swan Ecolabel wordt onafhankelijk gecontroleerd.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Op schoonmaakmiddelen, maar ook op cosmetica, apparaten en kleding.

Meer informatie

Meer informatie over schoonmaken lees je op de pagina over duurzaam schoonmaken. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening juni 2020
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.