Naturtextil IVN Zertifiziert Best

Keurmerk
Keurmerk

Naturtextil IVN Zertifiziert Best

Naturtextil IVN Zertifiziert Best is een Duits keurmerk. IVN staat voor Internationaler Verband der Naturtextilwirtschaft. In Nederland komt het sporadisch voor op 'alternatieve' kleding. Welke eisen stelt het keurmerk? Naturtextil kleding en -textiel voldoet minimaal aan het GOTS-keurmerk voor biologische materialen. Het garandeert dat de kleding huid- en milieuvriendelijk is, en gemaakt van natuurlijke grondstoffen: wol, katoen, linnen, henn...

  • Milieu
  • Dier
  • Zie informatie
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Naturtextil IVN Zertifiziert Best is een Duits keurmerk. IVN staat voor Internationaler Verband der Naturtextilwirtschaft. In Nederland komt het sporadisch voor op 'alternatieve' kleding.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Naturtextil kleding en -textiel voldoet minimaal aan het GOTS-keurmerk voor biologische materialen. Het garandeert dat de kleding huid- en milieuvriendelijk is, en gemaakt van natuurlijke grondstoffen: wol, katoen, linnen, hennep en ramie. Naturtextil werkt op basis van biologische teelt, lange levensduur van producten en milieuvriendelijke productiemethoden. Naturtextil stelt ook sociale eisen op gebied van onder meer arbeidsomstandigheden in naaiateliers.

Het keurmerk stelt geen dierenwelzijnseisen aan de wolproductie.

Hoe is de controle geregeld?

Er is sprake van onafhankelijke geaccrediteerde, en daarmee betrouwbare controle. Eigenaar van het keurmerk is een samenwerkingsverband van producenten van natuurtextiel.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Kleding en ander textiel.

Meer informatie

Bij kledingkeurmerken beoordelen we eisen aan milieu, dier en mens apart voor drie fases in het productieproces: vezelproductie, verwerking van vezel tot stof en productie kledingstukken. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening augustus 2018
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.