MSC

Topkeurmerk
Topkeurmerk

MSC

MSC is een keurmerk voor duurzaam gevangen wilde vis, schaal- en schelpdieren. Eigenaar is de Marine Stewardship Council, een internationale organisatie die het leven in zee wil beschermen. Welke eisen stelt het keurmerk? De MSC visserijstandaard toetst drie principes: het visbestand moet gezond zijn en niet overbevist worden, de visserij moet negatieve effecten op het overige zeeleven minimaliseren, de visserij moet goed beheerd worden. Ook m...

  • Milieu
  • Dier
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie

MSC is een keurmerk voor duurzaam gevangen wilde vis, schaal- en schelpdieren. Eigenaar is de Marine Stewardship Council, een internationale organisatie die het leven in zee wil beschermen.

Welke eisen stelt het keurmerk?

De MSC visserijstandaard toetst drie principes: het visbestand moet gezond zijn en niet overbevist worden, de visserij moet negatieve effecten op het overige zeeleven minimaliseren, de visserij moet goed beheerd worden. Ook moet de visserij zich kunnen aanpassen bij veranderende milieuomstandigheden die de omvang van het visbestand beïnvloeden. Op gebied van Mens&Werk heeft MSC als voorwaarde dat de visserij in de afgelopen twee jaar niet is veroordeeld wegens dwangarbeid.

Er zijn geen eisen aan dierenwelzijn, zoals t.a.v. de slachttechniek.

Hoe is de controle geregeld?

Er is onafhankelijke controle door een geaccrediteerde partij.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Het keurmerk staat op wilde vis, schaal- en schelpdieren en producten waarin die zijn verwerkt.

Meer informatie

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening januari 2019
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.