Integrity and Sustainability Certified

Keurmerk
Keurmerk

Integrity and Sustainability Certified

Het keurmerk Integrity and Sustainability Certified staat op Zuid-Afrikaanse wijn die geteeld is volgens de principes van geïntegreerde teelt. Welke eisen stelt het keurmerk? In de geïntegreerde teelt worden zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruikt en worden plagen zoveel mogelijk bestreden met natuurlijke vijanden. Ook zijn er eisen aan watergebruik, afvalbeheer, opslag en afdanking van agrochemicaliën en gezondheid & veiligheid van ...

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie

Het keurmerk Integrity and Sustainability Certified staat op Zuid-Afrikaanse wijn die geteeld is volgens de principes van geïntegreerde teelt.

Welke eisen stelt het keurmerk?

In de geïntegreerde teelt worden zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruikt en worden plagen zoveel mogelijk bestreden met natuurlijke vijanden. Ook zijn er eisen aan watergebruik, afvalbeheer, opslag en afdanking van agrochemicaliën en gezondheid & veiligheid van werknemers. Naast eisen aan de teelt van de druiven, zijn er ook eisen aan de wijnproductie zelf en/of aan het bottelen van de wijn. Er wordt bij naleving van de eisen gewerkt met een puntensysteem. Je hoeft niet aan alle eisen te voldoen, maar moet een bepaald aantal punten scoren, dat dan jaarlijks toeneemt.

Hoe is de controle geregeld?

Naleving van de eisen wordt jaarlijks zowel op basis van zelf-monitoring als door een onafhankelijke partij gecontroleerd.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Wijn uit Zuid-Afrika.

Meer informatie

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening januari 2019
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.