Het keurmerk Integrity and Sustainability Certified staat op Zuid-Afrikaanse wijn die geteeld is volgens de principes van geïntegreerde teelt. Het doel van het keurmerk is om gezonde druiven te telen met minimale behandeling en bewerking. Er zijn daarom veel normen rondom het behoud van biodiversiteit en bodemkwaliteit, en rondom de inzet van geïntegreerde plaagbestrijding.
Er is aandacht voor het bijhouden van brandstof- en energiegebruik (voor het berekenen van de CO2-uitstoot), met als doel deze in de loop van de jaren te verlagen. Dit geldt, behalve voor telers, ook voor wijnhuizen en bottelaars.
Gezien de waterschaarste in Zuid-Afrika zijn er veel regels rondom efficiënt watergebruik. Het geeft bovendien de garantie dat de op het etiket genoemde druivensoort, het land van herkomst en de oogst kloppen. In 2020 was meer dan 94% van de Zuid-Afrikaanse wijnen gecertificeerd en dus geproduceerd volgens deze standaard.
Het keurmerk richt zich niet specifiek op sociale rechten, maar vereist wel een veilige werkomgeving (bijvoorbeeld m.b.o. opslag en gebruik van landbouwmiddelen). Ook mogen deze middelen en de bedrijfsvoering geen negatieve gevolgen hebben voor de omgeving en de bewoners.
De richtlijnen voor certificatie bestaan uit een breed palet aan gedetailleerd uitgewerkte normen. Voor certificatie hoeft een druiventeler niet aan alle normen te voldoen. Omdat je bij het zien van het beeldmerk daarom niet weet welke maatregelen zijn toegepast, kunnen we geen score geven aan het ambitieniveau van dit logo.