EU Ecolabel (Schoonmaak)

Keurmerk
Keurmerk

EU Ecolabel (Schoonmaak)

EU Ecolabel is een Europees milieukeurmerk. Welke eisen stelt het keurmerk? Het keurmerk staat op schoonmaakmiddelen die geen schadelijke stoffen bevatten, niet giftig zijn voor waterorganismen en net zo goed schoonmaken als vergelijkbare producten. Ook zijn er milieueisen aan de verpakking: geen spuitbussen met drijfgassen en zoveel mogelijk gebruik van gerecycled materiaal. Ook moeten de verpakking volledig recyclebaar zijn en uit zo weinig ...

  • Milieu
  • Dier
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

EU Ecolabel is een Europees milieukeurmerk.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Het keurmerk staat op schoonmaakmiddelen die geen schadelijke stoffen bevatten, niet giftig zijn voor waterorganismen en net zo goed schoonmaken als vergelijkbare producten. Ook zijn er milieueisen aan de verpakking: geen spuitbussen met drijfgassen en zoveel mogelijk gebruik van gerecycled materiaal. Ook moeten de verpakking volledig recyclebaar zijn en uit zo weinig mogelijk materiaal bestaan. Er gelden geen eisen voor dierproeven. 

Hoe is de controle geregeld?

Hoewel de Europese Unie eigenaar is, beheert Stichting Milieukeur het EU Ecolabel in Nederland. Het is een betrouwbaar keurmerk, want er vindt onafhankelijke, geaccrediteerde controle plaats. Kijk voor meer informatie op www.europeesecolabel.nl en www.smk.nl.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Het EU Ecolabel komt in heel Europa voor. In Nederland is EU Ecolabel toegekend aan schoonmaakmiddelen, papierkleding, schoenen, apparaten, klus- en bouwmaterialen (waaronder verf), toeristische accommodaties en cosmetica.

Meer informatie

Meer informatie over schoonmaken lees je op de pagina over duurzaam schoonmaken. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening juni 2020
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.