Cruelty Free (Schoonmaak)

Keurmerk
Keurmerk

Cruelty Free (Schoonmaak)

Het springende konijn (Leaping Bunny) van Cruelty Free staat op schoonmaakmiddelen en cosmetica die niet zijn getest op dieren. Welke eisen stelt het keurmerk? Zowel de ingrediënten als het eindproduct mogen niet op dieren zijn getest. Dierproeven op ingrediënten voor cosmetica zijn sinds 2013 in de EU verboden. Dierproeven op schoonmaakmiddelen zijn nog wel toegestaan. Er zijn geen eisen op milieugebied. Ook is er een verbod op schadelijke st...

  • Milieu
  • Dier
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Het springende konijn (Leaping Bunny) van Cruelty Free staat op schoonmaakmiddelen en cosmetica die niet zijn getest op dieren.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Zowel de ingrediënten als het eindproduct mogen niet op dieren zijn getest. Dierproeven op ingrediënten voor cosmetica zijn sinds 2013 in de EU verboden. Dierproeven op schoonmaakmiddelen zijn nog wel toegestaan. Er zijn geen eisen op milieugebied. Ook is er een verbod op schadelijke stoffen en productieprocessen. Het label biedt geen garantie voor een goed schoonmaakresultaat.

Hoe is de controle geregeld?

Cruelty Free is een internationaal keurmerk en wordt door onafhankelijke instanties gecontroleerd. Het is niet duidelijk welke instanties dit zijn en of zij geaccrediteerd zijn. Je komt het tegen op producten uit het alternatieve circuit. Meer informatie lees op www.crueltyfreeinternational.org.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Op schoonmaakmiddelen en cosmetica.

Meer informatie

Meer informatie over schoonmaken lees je op de pagina over duurzaam schoonmaken. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening juni 2020
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.