Cruelty Free (Schoonmaak)

Keurmerk
Keurmerk

Cruelty Free (Schoonmaak)

Het springende konijn (Leaping Bunny) van Cruelty Free International staat op producten die niet zijn getest op dieren. Cruelty Free International is een organisatie die tot doel heeft dierentesten uit te bannen. Welke eisen stelt het keurmerk? Om het logo te verkrijgen moet een vaste uiterste datum worden gesteld waarna het merk, evenals alle toeleveranciers van het merk, geen dierproeven meer doen of laten doen. Hoeveel tijd tussen het start...

  • Milieu
  • Dier
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Het springende konijn (Leaping Bunny) van Cruelty Free International staat op producten die niet zijn getest op dieren. Cruelty Free International is een organisatie die tot doel heeft dierentesten uit te bannen.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Om het logo te verkrijgen moet een vaste uiterste datum worden gesteld waarna het merk, evenals alle toeleveranciers van het merk, geen dierproeven meer doen of laten doen. Hoeveel tijd tussen het starten van het gebruik van het logo en de vaste uiterste datum maximaal mag zitten, is niet vastgesteld. Er worden geen eisen gesteld aan dierlijke ingredi├źnten.

Cruelty Free International kijkt niet naar milieu-aspecten.

Hoe is de controle geregeld?

Bedrijven die het Leaping Bunny logo dragen, moeten hun monitoring systeem regelmatig laten checken door een onafhankelijk auditor.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Schoonmaakmiddelen voor o.a. harde oppervlakken, handafwas, vaatwasmachine en textiel. Maar ook op b.v. cosmetica. In deze beoordeling kijken we alleen naar schoonmaakmiddelen.

Meer informatie

Lees meer over de milieubelasting van schoonmaakmiddelen. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening November 2023
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.