Cleanright Charter Productlogo

Keurmerk
Keurmerk

Cleanright Charter Productlogo

Het Cleanright Charter Productlogo is een beeldmerk van de Europese schoonmaakbranche A.I.S.E. Alle bedrijven die schoonmaakmiddelen op de markt zetten, lid of géén lid van A.I.S.E., kunnen het Productlogo verkrijgen als ze aan de eisen voldoen. Alle producten met het Cleanright Charter Productlogo voldoen ook aan de eisen van het Cleanright Charter Companylogo. Op het product zal dan alleen het Productlogo te vinden zijn (mét groene rand) en ...

  • Milieu
  • Dier
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Het Cleanright Charter Productlogo is een beeldmerk van de Europese schoonmaakbranche A.I.S.E. Alle bedrijven die schoonmaakmiddelen op de markt zetten, lid of géén lid van A.I.S.E., kunnen het Productlogo verkrijgen als ze aan de eisen voldoen.

Alle producten met het Cleanright Charter Productlogo voldoen ook aan de eisen van het Cleanright Charter Companylogo. Op het product zal dan alleen het Productlogo te vinden zijn (mét groene rand) en niet het Companylogo (zónder groene rand).

Welke eisen stelt het keurmerk?

Het Cleanright Charter Productlogo gaat op milieu verder dan het Companylogo. Van alle ingrediënten die bewust toegevoegd zijn en minimaal 0.1% van het product uitmaken, moet de milieu-veiligheid worden aangetoond. Eisen worden gesteld aan het maximale gewicht van de verpakking. Daarnaast moeten er gebruiksinstructies worden gegeven voor zuinig gebruik van het product: hoeveel wasmiddel moet je doseren en bij welke temperatuur kun je het beste wassen. Een aantal milieu aspecten is niet geregeld met het Cleanright Charter Productlogo. Zo mogen microplastics nog worden gebruikt voor bijvoorbeeld ingekapselde geurstoffen. Fossiele grondstoffen worden toegestaan en als er hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt, zijn daar geen eisen voor. Zo worden bijvoorbeeld geen eisen gesteld voor palmolie.

Er zijn geen eisen ten aanzien van dierproeven of dierlijke ingrediënten.

Hoe is de controle geregeld?

Er vindt controle plaats door onafhankelijke geaccrediteerde inspectieorganisaties, maar deze hebben geen accreditatie op het schema zelf.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Schoonmaakmiddelen voor o.a. harde oppervlakken, handafwas, vaatwasmachine en textiel.

Meer informatie

Het keurmerk heeft een oud logo, dit mag vanaf 2021 niet meer op producten worden gezet. Het oude logo van Cleanright product, nu bekend als Cleanright Charter Productlogo.

Lees meer over de milieubelasting van schoonmaakmiddelen. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening September 2023
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.