Cleanright Charter Productlogo

Keurmerk
Keurmerk

Cleanright Charter Productlogo

Het Cleanright Charter Productlogo staat op was- en schoonmaakmiddelen. Fabrikanten met dit logo zijn aangesloten bij de koepelorganisatie voor schoonmaakmiddelen, AISE. Alle producten met het Cleanright Charter Productlogo voldoen ook aan de eisen van het Cleanright Charter Companylogo. Welke eisen stelt het keurmerk? Het Cleanright Charter Productlogo stelt preciezere eisen dan het Cleanright Charter Companylogo. Ingrediënten mogen geen scha...

  • Milieu
  • Dier
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Het Cleanright Charter Productlogo staat op was- en schoonmaakmiddelen. Fabrikanten met dit logo zijn aangesloten bij de koepelorganisatie voor schoonmaakmiddelen, AISE. Alle producten met het Cleanright Charter Productlogo voldoen ook aan de eisen van het Cleanright Charter Companylogo.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Het Cleanright Charter Productlogo stelt preciezere eisen dan het Cleanright Charter Companylogo. Ingrediënten mogen geen schadelijke effecten hebben op waterleven. Voor verpakkingen zijn er eisen over hoeveel verpakkingsmateriaal mag worden gebruikt. Ook moeten plastic verpakkingen volledig recyclebaar zijn. Ook moeten alle producten informatie geven over zuinig gebruik van energie, water en het middel zelf. Er zijn geen eisen over microplastics, en die kunnen nog worden gebruikt, bijvoorbeeld voor ingekapselde geurstoffen, zodat de kleding langer fris blijft.  
Er zijn geen eisen ten aanzien van dierproeven of dierlijke ingrediënten.

Hoe is de controle geregeld?

Externe, onafhankelijke partijen controleren middels een willekeurige steekproef van producten of producenten voldoen aan de criteria.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Zeep, (af)wasmiddelen en onderhoudsproducten. 

Meer informatie

Het keurmerk heeft een oud logo, dat nog regelmatig te vinden is op producten.Het oude logo van Cleanright product, nu bekend als Cleanright Charter Productlogo.

Meer informatie over schoonmaken lees je op de pagina over duurzaam schoonmaken. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening juni 2020
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.