Wij gebruiken duurzaam geteelde pinda’s

Topbedrijfslogo
Topbedrijfslogo

Wij gebruiken duurzaam geteelde pinda’s

‘Wij gebruiken duurzaam geteelde pinda’s’ is een bedrijfslogo van het merk Unilever en is te vinden op pindakaas van het handelsmerk Calvé. Welke eisen stelt het keurmerk? Het bedrijfslogo laat zien dat de pinda’s geteeld zijn volgens de duurzaamheidseisen van de Duurzame Landbouw Standaard (Sustainable Agriculture Code) van Unilever. Deze standaard stelt management eisen op 12 duurzaamheidsindicatoren, die betrekking hebben op onder meer bode...

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie

‘Wij gebruiken duurzaam geteelde pinda’s’ is een bedrijfslogo van het merk Unilever en is te vinden op pindakaas van het handelsmerk Calvé.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Het bedrijfslogo laat zien dat de pinda’s geteeld zijn volgens de duurzaamheidseisen van de Duurzame Landbouw Standaard (Sustainable Agriculture Code) van Unilever. Deze standaard stelt management eisen op 12 duurzaamheidsindicatoren, die betrekking hebben op onder meer bodembeheer, gebruik van landbouwchemicaliën, energiegebruik, efficiënt watergebruik en gezonden en veilige arbeidsomstandigheden. Kleine boeren hoeven niet direct aan alle eisen uit de code te voldoen.

Hoe is de controle geregeld?

Boeren moeten o.b.v.  zelfrapportage hun duurzaamheidprestaties monitoren. De rapportages worden steekproefsgewijs gecontroleerd door een onafhankelijke partij. De duurzaam landbouw code valt onder Unilevers bredere duurzaamheidsprogramma. Het overkoepelende programma wordt geverifieerd door een onafhankelijke partij.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Calvé pindakaas.

Meer informatie

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening januari 2019
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.