TCO Certified

Keurmerk
Keurmerk

TCO Certified

TCO Certified is een Zweeds keurmerk voor elektrische apparaten, dat in Europa, Azië en Noord-Amerika te vinden is.  Welke eisen stelt het keurmerk? Het keurmerk stelt strenge milieu-eisen. Er wordt onder andere gelet op het energieverbruik van een apparaat, gebruikte materialen, recycling en de herbruikbaarheid van verpakkingen. Ook wordt er gelet op het energieverbruik tijdens de productie van de apparaten, maar hier zijn geen limieten voor....

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

TCO Certified is een Zweeds keurmerk voor elektrische apparaten, dat in Europa, Azië en Noord-Amerika te vinden is

Welke eisen stelt het keurmerk?

Het keurmerk stelt strenge milieu-eisen. Er wordt onder andere gelet op het energieverbruik van een apparaat, gebruikte materialen, recycling en de herbruikbaarheid van verpakkingen. Ook wordt er gelet op het energieverbruik tijdens de productie van de apparaten, maar hier zijn geen limieten voor.

Naast de milieu-eisen, stelt TCO Certified ook eisen voor mens en werk. Zo wordt er gelet op de arbeidsomstandigheden, kinderarbeid en het gebruik van grondstoffen uit conflictgebieden.

Hoe is de controle geregeld?

De controle wordt gedaan door onafhankelijke, geaccrediteerde bedrijven. Dat gebeurt voor dat een apparaat het keurmerk krijgt, maar ook daarna kunnen er nog (extra) controles plaatsvinden. 

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Veel verschillende elektrische apparaten, bijvoorbeeld tablets, laptops, beeldschermen, projectoren en headsets.

Meer informatie

Op de site van TCO Certified is een Learning Center (let op: Engelstalig, bovenin in het menu) beschikbaar gemaakt, waar je meer kunt lezen over welke rol duurzaamheid speelt bij bijvoorbeeld het gebruik van mineralen, gevaarlijke stoffen en recycling.

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening juni 2020
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.