Puur NL

Paraplulogo
Paraplulogo

Puur NL

Puur NL is een logo op biologische producten uit Nederland. Puur NL is een merk van Udea, een groothandel in biologische levensmiddelen. Welke eisen stelt het beeldmerk? Producten van Puur NL zijn biologisch, en zullen dus het EU-biologisch logo dragen. Puur NL stelt geen aanvullende eisen voor milieu en dierenwelzijn. Het ambitieniveau op deze duurzaamheidsthema’s van EU-biologisch verschilt per productgroep. Hoe is de controle geregeld? Er z...

  • Milieu
  • Zie informatie
  • Dier
  • Zie informatie
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie

Puur NL is een logo op biologische producten uit Nederland. Puur NL is een merk van Udea, een groothandel in biologische levensmiddelen.

Welke eisen stelt het beeldmerk?

Producten van Puur NL zijn biologisch, en zullen dus het EU-biologisch logo dragen. Puur NL stelt geen aanvullende eisen voor milieu en dierenwelzijn. Het ambitieniveau op deze duurzaamheidsthema’s van EU-biologisch verschilt per productgroep.

Hoe is de controle geregeld?

Er zijn geen duurzaamheidseisen van Puur NL en dus geen controle op naleving van de eisen. Controle op eisen aan biologische productie gebeurt in Nederland door SKAL.

Impactrapportage

Milieu Centraal vindt het belangrijk dat beeldmerken naar consumenten communiceren wat de impact van hun beeldmerk is. PuurNL had ten tijde van de beoordeling nog geen impactrapportage gepubliceerd. Voor deze beoordeling heeft dit geen gevolgen, maar bij een volgende beoordelingsronde zullen we dit wel meewegen in de score op transparantie.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Het staat op groente en fruit, eieren, zuivel, bakkerijproducten en vlees- en visproducten, onder andere in de biologische supermarktketen Ekoplaza.

Meer informatie

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer. Skal Biocontrole houdt toezicht op de hele Nederlandse biologische keten. Op hun site staat alles over waar gecertificeerde bedrijven aan moeten voldoen.


Laatste screening April 2022
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.