natureplus (verf)

Keurmerk
Keurmerk

natureplus (verf)

Het keurmerk natureplus wordt beheerd door de ‘International Association for Sustainable Building and Living’. Het doel is om het gebruik van de meest duurzame bouwmaterialen te bevorderen. Dit wordt gedaan door eisen te stellen aan het product ten aanzien van milieu, gezondheid en functionaliteit. Hoewel natureplus eisenpakketten heeft voor veel verschillende bouwmaterialen, is deze beoordeling alleen gericht op de eisenpakketten voor verf. W...

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Het keurmerk natureplus wordt beheerd door de ‘International Association for Sustainable Building and Living’. Het doel is om het gebruik van de meest duurzame bouwmaterialen te bevorderen. Dit wordt gedaan door eisen te stellen aan het product ten aanzien van milieu, gezondheid en functionaliteit. Hoewel natureplus eisenpakketten heeft voor veel verschillende bouwmaterialen, is deze beoordeling alleen gericht op de eisenpakketten voor verf.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Het keurmerk stelt eisen aan de duurzame winning van grondstoffen. Daarnaast worden allerlei toevoegingen uitgesloten die schadelijk zijn voor het milieu. Er gelden maxima voor de toegestane milieubelasting per vierkante meter verf tijdens productie. Zo worden er grenzen gesteld aan uitstoot van broeikasgassen, (fossiel) energiegebruik, vervuiling en het opraken van grondstoffen. Verder worden kwaliteitseisen aan de verf gesteld, die erop gericht zijn dat de verf lang meegaat. Daarnaast is het verplicht goede informatie te geven over correct gebruiken, opslaan en afdanken van de verf.

Hoe is de controle geregeld?

Het keurmerk wordt toegekend door een onafhankelijk, gespecialiseerd bureau.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Het product is te vinden op allerlei bouwmaterialen, zoals houten balken/platen, isolatiemateriaal, vloerbedekking en verf. Deze beoordeling gaat alleen over eisenpakketten die betrekking hebben op verf.

Meer informatie

Lees meer over de milieubelasting van verf. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening juli 2022
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.