Nature and More (tropische groente en fruit)

Paraplulogo
Paraplulogo

Nature and More (tropische groente en fruit)

Nature & More is een logo van het bedrijf Eosta. Welke eisen stelt het beeldmerk? Eosta handelt in biologische producten. Sommige producten zijn bovendien EKO-gecertificeerd of Demeter-gecertificeerd. Het beeldmerk stelt geen extra eisen op het gebied van milieu of mens & werk. Omdat de onderliggende keurmerken verschillend scoren op mens & werk, kunnen we geen score geven aan het ambitieniveau op dit aspect. Kijk op de verpakking ...

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Zie informatie
  • Controle
  • Transparantie

Nature & More is een logo van het bedrijf Eosta.

Welke eisen stelt het beeldmerk?

Eosta handelt in biologische producten. Sommige producten zijn bovendien EKO-gecertificeerd of Demeter-gecertificeerd. Het beeldmerk stelt geen extra eisen op het gebied van milieu of mens & werk. Omdat de onderliggende keurmerken verschillend scoren op mens & werk, kunnen we geen score geven aan het ambitieniveau op dit aspect. Kijk op de verpakking welk keurmerk naast het Nature & More-logo staat.

Hoe is de controle geregeld?

Bij de onderliggende keurmerken wordt onafhankelijk gecontroleerd door geaccrediteerde partijen en is er een sanctiebeleid.

Impactrapportage

Milieu Centraal vindt het belangrijk dat beeldmerken naar consumenten communiceren wat de impact van hun beeldmerk is. Nature and More heeft een start gemaakt met impactrapportage en vermeldt op haar website impactcijfers over de hoeveelheid geredde bodem (dat wil zeggen, voorkomen erosie/degradatie), verminderd CO2 uitstoot en bespaard water sinds 1 januari 2020 ten opzichte van gangbare teelt. Voor deze beoordeling heeft dit geen gevolgen, maar bij een volgende beoordelingsronde verwachten we beter inzicht in de effecten van het beeldmerk. Dan zullen we dit aspect wel meewegen in de score op transparantie.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Het beeldmerk is onder andere te vinden op verschillende soorten vers tropisch groente en fruit.

Meer informatie

Lees meer over de milieubelasting van tropische producten. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening April 2022
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.