KIWA

Keurmerk
Keurmerk

KIWA

KIWA is een bouwtechnisch kwaliteitskeurmerk voor onder meer isolatieglas, waterleidingen, kranen en douchekoppen. KIWA is niet specifiek gericht op milieuwinst. De documentatie is niet transparant, maar KIWA wordt wel onafhankelijk gecontroleerd. KIWA is een keurmerk dat de kwaliteit beoordeelt van diverse systemen en producten. Een KIWA-certificaat dat staat op verwarmingsinstallaties bijvoorbeeld, heet KIWA-Gastec; op toiletpotten, waterbe...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • Transparantie
  • N.t.b.

KIWA is een bouwtechnisch kwaliteitskeurmerk voor onder meer isolatieglas, waterleidingen, kranen en douchekoppen. KIWA is niet specifiek gericht op milieuwinst. De documentatie is niet transparant, maar KIWA wordt wel onafhankelijk gecontroleerd.

KIWA is een keurmerk dat de kwaliteit beoordeelt van diverse systemen en producten. Een KIWA-certificaat dat staat op verwarmingsinstallaties bijvoorbeeld, heet KIWA-Gastec; op toiletpotten, waterbesparende douchekoppen en kranen kan KIWA-keur Laag-verbruik staan. Maar ook isolatieglas, waterleidingen, rioleringen en bedrijven in de bouwsector (zoals olietanksaneringsbedrijven) kunnen KIWA-certificaten dragen.

KIWA_olietanksanering

De criteria die KIWA hanteert hebben vooral betrekking op de (bouw)technische kwaliteiten. KIWA keurt bijvoorbeeld de technische kwaliteit van isolatieglas; de isolatiewaarde die staat tussen de glasplaten (HR, HR+, HR++) en in het bijbehorende productcertificaat is KIWA-gegarandeerd. Afhankelijk van het product, weegt KIWA ook milieuaspecten mee.

Betrouwbaar maar weinig info

KIWA-keur_laagverbruik

KIWA-Nederland is de eigenaar van KIWA-certificaten. Het is een betrouwbaar keurmerk want er is sprake van onafhankelijke geaccrediteerd controle.

Maar informatie over KIWA-criteria per product is lastig te vinden, en ook voor consumenten die een lijst van producten of leveranciers zoeken met KIWA-certificaat, is geen toegankelijke informatie voorhanden. Zie www.kiwa.nl.


Laatste screening 2014
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.