Keurmerk Refurbished

Keurmerk
Keurmerk

Keurmerk Refurbished

Het Keurmerk Refurbished zorgt dat de aankoop van een refurbished iPhone transparanter wordt voor consumenten. De bedrijven die het keurmerk mogen voeren controleren de telefoons op minimaal 50 punten, waaronder de behuizing, het beeldscherm, de software, de accu, de wifi en de bluetooth. Welke eisen stelt het keurmerk? De telefoon wordt op basis van de controle ingedeeld in categorie A, B of C. In alle gevallen is het apparaat in goede staat ...

  • Milieu
  • Zie informatie
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Het Keurmerk Refurbished zorgt dat de aankoop van een refurbished iPhone transparanter wordt voor consumenten. De bedrijven die het keurmerk mogen voeren controleren de telefoons op minimaal 50 punten, waaronder de behuizing, het beeldscherm, de software, de accu, de wifi en de bluetooth.

Welke eisen stelt het keurmerk?

De telefoon wordt op basis van de controle ingedeeld in categorie A, B of C. In alle gevallen is het apparaat in goede staat en werkt het apparaat perfect.

- Categorie A: voldoet aan de controle eisen en conditie is “zo goed als nieuw”;
- Categorie B: voldoet aan de controle eisen en conditie is “met lichte gebruikerssporen”;
- Categorie C: voldoet aan de controle eisen en conditie is “met zichtbare gebruikerssporen”.

Bedrijven met het keurmerk geven twee jaar garantie op de telefoon inclusief de accu. Ook worden ze financieel doorgelicht om zeker te weten dat aan de garantie kan worden voldaan. Het keurmerk houdt geen rekening met milieuaspecten. Het feit dat het Keurmerk Refurbished bijdraagt aan de verlenging van de levensduur van deze apparaten, heeft wel een positief milieueffect. 

Hoe is de controle geregeld?

De onafhankelijke instantie TÜV Nederland controleert of de bedrijven die het keurmerk voeren de telefoons voldoende hebben geïnspecteerd voordat ze worden verkocht. Zij voeren als onafhankelijk certificatie-instituut technische audits uit bij de deelnemende bedrijven om het hoge kwaliteitsniveau te waarborgen. 

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Gebruikte mobiele telefoons van het merk iPhone. 

Meer informatie

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening januari, 2020
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.