Europees Keurmerk voor biologisch (bloemen)

Keurmerk
Keurmerk

Europees Keurmerk voor biologisch (bloemen)

Het Europese keurmerk voor biologisch is een keurmerk van de Europese Unie (EU) voor biologische producten, in dit geval bloemen. Welke eisen stelt het keurmerk? Het Europese keurmerk voor biologische producten stelt ook in het geval van snijbloemen, potplanten en bloembollen strenge milieueisen. Bloemen zijn geteeld zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen, genetische modificatie en kunstmest. Om de bodem gezond te houden, is wisselteelt ver...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • Transparantie
  • N.t.b.

Het Europese keurmerk voor biologisch is een keurmerk van de Europese Unie (EU) voor biologische producten, in dit geval bloemen.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Het Europese keurmerk voor biologische producten stelt ook in het geval van snijbloemen, potplanten en bloembollen strenge milieueisen. Bloemen zijn geteeld zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen, genetische modificatie en kunstmest. Om de bodem gezond te houden, is wisselteelt verplicht. De eisen liggen vast in wetten van de Europese Unie. Er zijn geen eisen aan afvalbeheer, energiegebruik en de uitstoot van CO2 en vervuilende stoffen. Biologische bloemen kunnen dus ook uit de warme kas komen, of ingevlogen zijn.

Hoe is de controle geregeld?

Elk EU-land wijst een onafhankelijke, geaccrediteerde organisatie aan die verantwoordelijk is voor de controle. In Nederland is dat Skal. Er is ook een sanctiebeleid.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

SnijbloemenĀ die biologisch geteeld worden zijn onder andere tulpen, pioenrozen en zonnebloemen. Daarnaast zijn ook andere siergewassen (decoratiegroen, bloembollen, kamer- en tuinplanten) en (bloemen)zaden te koop met het biologisch-keurmerk.

Lees meer over de milieubelasting van bloemen op milieucentraal.nl.


Laatste screening mei 2019
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.