Europees Ecolabel (schoenen)

Keurmerk
Keurmerk

Europees Ecolabel (schoenen)

Welke eisen stelt het? Het Europees Ecolabel stelt milieu eisen aan de productie van schoenen. Deze zijn gericht op beperken van water- en luchtvervuiling tijdens productie. Bij het leerlooien is er een beperking tot het watergebruik. Het gebruik van stoffen die zeer schadelijk zijn voor het milieu en de menselijke gezondheid is verboden. In het eindproduct mogen geen residuen zitten van zware metalen en/of formaldehyde en geen elektronische c...

  • Milieu
  • Dier
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Welke eisen stelt het?

Het Europees Ecolabel stelt milieu eisen aan de productie van schoenen. Deze zijn gericht op beperken van water- en luchtvervuiling tijdens productie. Bij het leerlooien is er een beperking tot het watergebruik. Het gebruik van stoffen die zeer schadelijk zijn voor het milieu en de menselijke gezondheid is verboden. In het eindproduct mogen geen residuen zitten van zware metalen en/of formaldehyde en geen elektronische componenten. Schoenen moeten verpakt worden in gerecycled materiaal.

Hoe is de controle geregeld?

Hoewel de Europese Unie eigenaar is, beheert Stichting Milieukeur het Europees Ecolabel in Nederland. Er vindt onafhankelijke controle plaats door een geaccrediteerde partij. Kijk voor meer informatie op www.europeesecolabel.nl of op http://ec.europa.eu/ecat/category/en/6/footwear.  

Waar kun je het vinden? 

Op schoenen.

Meer informatie

Bij kledingkeurmerken beoordelen we eisen aan milieu, dier en mens apart voor drie fases in het productieproces: vezelproductie, verwerking van vezel tot stof en productie kledingstukken. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening juni 2018
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.