EPEAT

Keurmerk
Keurmerk

EPEAT

EPEAT is een Amerikaans keurmerk op onder andere computers, beeldschermen, laptops, printers en scanners. Het keurmerk is vergelijkbaar met een ander Amerikaans keurmerk, Energy Star. Welke eisen stelt het keurmerk? EPEAT stelt eisen over energieverbruik, gebruikte materialen en hoe lang een product meegaat. Een aantal eisen is verplicht, maar een deel van de eisen is dat niet. Het keurmerk heeft drie milieuniveaus: Bronze, Silver en Gold. Wa...

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

EPEAT is een Amerikaans keurmerk op onder andere computers, beeldschermen, laptops, printers en scanners. Het keurmerk is vergelijkbaar met een ander Amerikaans keurmerk, Energy Star.

Welke eisen stelt het keurmerk?

EPEAT stelt eisen over energieverbruik, gebruikte materialen en hoe lang een product meegaat. Een aantal eisen is verplicht, maar een deel van de eisen is dat niet.

Het keurmerk heeft drie milieuniveaus: Bronze, Silver en Gold. Wanneer een product een Bronze-beoordeling heeft, is er aan de verplichte eisen voldaan. Bij Silver en Gold is er ook aan een deel van de niet verplichte eisen voldaan. Een Silver-beoordeling geeft aan dat er aan 50% van de niet verplichte eisen is voldaan. Bij een Gold-beoordeling is dat 75%.

Hoe is de controle geregeld?

Controle gaat via onafhankelijke, gespecialiseerde instellingen.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Het keurmerk kun je vinden op beeldschermen, televisies, computers, servers, mobiele telefoons, printers, scanners en kopieerapparaten).

Meer informatie

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening juni 2020
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.