Demeter (bloemen en planten)

Keurmerk
Keurmerk

Demeter (bloemen en planten)

Het Demeter-keurmerk is een keurmerk op (onder andere) planten, bollen en zaden. Het heeft EU-Biologisch als basis, maar Demeter-gecertificeerde producenten zetten daarnaast extra stappen voor meer duurzaamheid. Het Demeter-keurmerk is ook te vinden op diverse soorten voeding, op wijn en op cosmetica. Demeter is het keurmerk van de biologisch-dynamische landbouw. De biologisch-dynamische landbouw komt voort uit de antroposofie, een levensbesch...

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Het Demeter-keurmerk is een keurmerk op (onder andere) planten, bollen en zaden. Het heeft EU-Biologisch als basis, maar Demeter-gecertificeerde producenten zetten daarnaast extra stappen voor meer duurzaamheid.

Het Demeter-keurmerk is ook te vinden op diverse soorten voeding, op wijn en op cosmetica. Demeter is het keurmerk van de biologisch-dynamische landbouw. De biologisch-dynamische landbouw komt voort uit de antroposofie, een levensbeschouwing die uitgaat van samenhang tussen mens, plant, dier, bodem en kosmos.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Het keurmerk stelt eisen aan ingangsproducten (zoals tuinaarde en potgrond, en teeltmateriaal), aan energie- en watergebruik bij teelt, aan transport (transport per vliegtuig enkel bij aantoonbare noodzaak én compensatie toegestaan), aan afvalbeheer en aan verpakkingsgebruik. Er worden strenge eisen gesteld aan het gebruik van bestrijdingsmiddelen, waarbij alleen natuurlijke en mechanische bestrijding van plagen is toegestaan.

Hoe is de controle geregeld?

Controle wordt uitgevoerd door onafhankelijke, gecertificeerde instellingen.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Bloemen en planten, bollen en zaden, cosmetica, wijn en diverse soorten voeding.

Meer informatie

Lees meer over de milieu-impact van planten. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening Januari 2024
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.