Cocoa Horizons

Bedrijfslogo
Bedrijfslogo

Cocoa Horizons

Cocoa Horizons is een bedrijfslogo van de Barry Callebout Group.  Welke eisen stelt het beeldmerk? Het logo verwijst naar het duurzaamheidsprogramma van het bedrijf en niet naar vaste eisen aan de productie of verhandeling van de cacao in het product. Het Cocoa Horizons programma wordt uitgevoerd in Ghana, Ivoorkust en Tanzania. Doel is de levensomstandigheden van cacaoboeren en hun gemeenschappen te verbeteren door versterkt ondernemerschap, ...

  • Milieu
  • Zie informatie
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Zie informatie
  • Controle
  • Transparantie

Cocoa Horizons is een bedrijfslogo van de Barry Callebout Group. 

Welke eisen stelt het beeldmerk?

Het logo verwijst naar het duurzaamheidsprogramma van het bedrijf en niet naar vaste eisen aan de productie of verhandeling van de cacao in het product. Het Cocoa Horizons programma wordt uitgevoerd in Ghana, Ivoorkust en Tanzania. Doel is de levensomstandigheden van cacaoboeren en hun gemeenschappen te verbeteren door versterkt ondernemerschap, duurzame teeltmethodes en productiviteitsverbetering. Cocoa Horizons zorgt o.a. voor trainingen en toegang tot productiemiddelen; ook helpt de stichting om sociale problemen in de cacaogemeenschappen aan te pakken, zoals kinderarbeid en een gebrekkige toegang tot onderwijs. De Stichting wil bevorderen dat er toekomst blijft voor een volgende generatie cacaoboeren.

Hoe is de controle geregeld?

Het programma van de Cocoa Horizons Foundation wordt gefinancierd vanuit drie bronnen: de verkoop van cacaoproducten, donorbijdragen en bijdragen van Barry Callebout zelf. De stichting stelt elk jaar een activiteitenprogramma op, met een bijbehorend budget. De uitvoering wordt gecontroleerd door Pricewaterhouse Coopers.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Het logo is te vinden op verschillende chocoladeproducten in Nederlandse winkels.

Meer informatie

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening januari 2019
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.