Biologisch Goed Van Eigen Erf

Paraplulogo
Paraplulogo

Biologisch Goed Van Eigen Erf

Biologisch Goed Van Eigen Erf is een bedrijfslogo op biologische producten uit Nederland. Het is een logo van de landelijke Stichting Van Eigen Erf, die biologisch eten ‘rechtstreeks van de boer’ uit eigen regio promoot. Welke eisen stelt het beeldmerk? Producten van Biologisch Goed Van Eigen Erf zijn biologisch, en zullen dus het EU-biologisch logo dragen. Biologisch Goed Van Eigen Erf stelt geen aanvullende eisen voor milieu en dierenwelzijn...

  • Milieu
  • Zie informatie
  • Dier
  • Zie informatie
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie

Biologisch Goed Van Eigen Erf is een bedrijfslogo op biologische producten uit Nederland. Het is een logo van de landelijke Stichting Van Eigen Erf, die biologisch eten ‘rechtstreeks van de boer’ uit eigen regio promoot.

Welke eisen stelt het beeldmerk?

Producten van Biologisch Goed Van Eigen Erf zijn biologisch, en zullen dus het EU-biologisch logo dragen. Biologisch Goed Van Eigen Erf stelt geen aanvullende eisen voor milieu en dierenwelzijn. Het ambitieniveau op deze duurzaamheidsthema’s van EU-biologisch verschilt per productgroep; bekijk de scores per productgroep.

Hoe is de controle geregeld?

Er zijn geen duurzaamheidseisen van dit logo en dus geen controle op naleving van de eisen. Controle op eisen aan biologische productie gebeurt in Nederland door SKAL.

Impactrapportage

Milieu Centraal vindt het belangrijk dat beeldmerken naar consumenten communiceren wat de impact van hun beeldmerk is. Biologisch Goed Van Eigen Erf had ten tijde van de beoordeling nog geen impactrapportage gepubliceerd. Voor deze beoordeling heeft dit geen gevolgen, maar bij een volgende beoordelingsronde zullen we dit wel meewegen in de score op transparantie.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Biologische producten (groente en fruit, kruiden en vlees) in boerderijwinkels.

Meer informatie

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer. Skal Biocontrole houdt toezicht op de hele Nederlandse biologische keten. Op hun site staat alles over waar gecertificeerde bedrijven aan moeten voldoen.


Laatste screening April 2022
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.