Bio Organic

Paraplulogo
Paraplulogo

Bio Organic

Bio Organic is de merknaam voor biologische producten van Lidl. Op producten met het Bio Organic-logo staat ook het ‘groene blaadje’ van EU-Biologisch. Welke eisen stelt het keurmerk? Bio Organic stelt geen extra eisen bovenop die van het Europese keurmerk voor biologisch. Voor het ambitieniveau van de duurzaamheidseisen kun je kijken naar de scores van EU-biologisch in de verschillende productgroepen. Hoe is de controle geregeld? De controle ...

  • Milieu
  • Zie informatie
  • Dier
  • Zie informatie
  • Mens
  • Zie informatie
  • Controle
  • Transparantie

Bio Organic is de merknaam voor biologische producten van Lidl. Op producten met het Bio Organic-logo staat ook het ‘groene blaadje’ van EU-Biologisch.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Bio Organic stelt geen extra eisen bovenop die van het Europese keurmerk voor biologisch. Voor het ambitieniveau van de duurzaamheidseisen kun je kijken naar de scores van EU-biologisch in de verschillende productgroepen.

Hoe is de controle geregeld?

De controle verloopt zoals voor alle EU-biologisch-gecertificeerde producten. Er is onafhankelijke controle door geaccrediteerde instellingen, en er is een sanctiebeleid.

Impactrapportage

Milieu Centraal vindt het belangrijk dat beeldmerken naar consumenten communiceren wat de impact van hun beeldmerk is. Bio Organic had ten tijde van de beoordeling nog geen impactrapportage gepubliceerd. Voor deze beoordeling heeft dit geen gevolgen, maar bij een volgende beoordelingsronde zullen we dit wel meewegen in de score op transparantie.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Het keurmerk staat op biologische voedingsmiddelen van de LIdl. Er staat geen informatie over het huismerk op de website van Lidl.

Meer informatie

Lees meer over biologische voedselproductie. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening April 2022
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.