Ga direct naar de inhoud

EKO-keurmerk Horeca

EKO Horeca Kopie

Laatste screening: juni 2022

Een restaurant met het EKO-keurmerk Horeca koopt biologische dranken, zuivel, vlees, groente en fruit in. De kleur van het zegel en het percentage geeft aan welk aandeel biologisch is. Dat kan brons (minimaal 20%), zilver (minimaal 50%) of goud (minimaal 80%) zijn.

Alle deelnemende horecabedrijven moeten een duurzaamheidsbeleid hebben waarin de criteria gezondheid, ecologie, sociaal en zorg zijn opgenomen, met ten minste 2 aantoonbare verbeterdoelstellingen per jaar.

Het criterium ecologie vereist een plan voor vermindering van het energiegebruik, een plan voor een gescheiden afvalinzamelingsysteem en een plan voor het verminderen van afval en voedselverspilling. Er zijn geen concrete eisen met betrekking op klimaatimpact en watergebruik.

Het keurmerk kan worden behaald door restaurants. Op de site van EKO-keurmerk kun je zien welke restaurants EKO-gecertificeerd zijn.

Thema's

Controle op de keurmerken wordt gedaan door hiervoor gekwalificeerde personen. 

Website EKO-keurmerk Horeca