V-keurmerk

V-keurmerk

Het V-keurmerk is een informatielogo op volledig vegetarische of veganistische producten. Er is een vegetarische en een veganistische variant op het keurmerk, met beide hun eigen logo. Welke eisen stelt het keurmerk? Het internationale Vegetarisch Keurmerk (V-keurmerk) garandeert dat een product geen ingrediënten afkomstig van het gedode dier bevat en dus geschikt is voor vegetariërs. Producten met het V-Keurmerk zijn bereid zonder dierlijke b...

  • Milieu
  • N.v.t.
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • N.v.t.
  • Transparantie
  • N.v.t.

Het V-keurmerk is een informatielogo op volledig vegetarische of veganistische producten. Er is een vegetarische en een veganistische variant op het keurmerk, met beide hun eigen logo.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Het internationale Vegetarisch Keurmerk (V-keurmerk) garandeert dat een product geen ingrediënten afkomstig van het gedode dier bevat en dus geschikt is voor vegetariërs. Producten met het V-Keurmerk zijn bereid zonder dierlijke bouillon of gelatine. Ook hulpstoffen, E-nummers en aroma’s zijn niet afkomstig van gedode dieren of slachtafval. Gebruikte kaas is vegetarisch gestremd, en gebruikte eieren zijn niet afkomstig uit legbatterijen.

Hoe is de controle geregeld?

Eigenaar van V-keurmerk is de European Vegetarian Union. In Nederland is de Nederlandse Vegetariërsbond eigenaar en controleur.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Diverse voedingsmiddelen en dierenvoer.


Laatste screening januari 2019
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.