V-keurmerk

V-keurmerk

Het V-keurmerk is een informatielogo op volledig vegetarische of veganistische producten. Er is een vegetarische en een veganistische variant op het keurmerk, met beide hun eigen logo. Welke eisen stelt het keurmerk? Het internationale Vegetarisch Keurmerk (V-keurmerk) garandeert dat een product geen ingrediënten afkomstig van het gedode dier bevat en dus geschikt is voor vegetariërs. Producten met het V-Keurmerk zijn bereid zonder dierlijke b...

  • Milieu
  • Niet gecheckt
  • Dier
  • Zie informatie
  • Mens
  • Zie informatie
  • Controle
  • Niet gecheckt
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Het V-keurmerk is een informatielogo op volledig vegetarische of veganistische producten. Er is een vegetarische en een veganistische variant op het keurmerk, met beide hun eigen logo.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Het internationale Vegetarisch Keurmerk (V-keurmerk) garandeert dat een product geen ingrediënten afkomstig van het gedode dier bevat en dus geschikt is voor vegetariërs. Producten met het V-Keurmerk zijn bereid zonder dierlijke bouillon of gelatine. Ook hulpstoffen, E-nummers en aroma’s zijn niet afkomstig van gedode dieren of slachtafval. Gebruikte kaas is vegetarisch gestremd, en gebruikte eieren zijn niet afkomstig uit legbatterijen. Er zijn geen duurzaamheidseisen aan de productiemethode van de ingrediënten. Daarom beoordeelt Milieu Centraal het niet als keurmerk.

Hoe is de controle geregeld?

Eigenaar van V-keurmerk is de European Vegetarian Union. In Nederland is de Nederlandse Vegetariërsbond eigenaar en controleur.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Diverse voedingsmiddelen en dierenvoer.

Meer informatie

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening januari 2019
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.