PEFC Gerecycled

Keurmerk
Keurmerk

PEFC Gerecycled

PEFC is een internationaal keurmerk voor papier en hout(producten). Welke eisen stelt het keurmerk? Ten minste zeventig procent van het PEFC-Gerecycled papier bestaat uit vezels uit gerecyclede bronnen. Als er daarnaast ook nieuwe (virgin) houtvezels gebruikt worden, komen deze uit gecontroleerde, legale oogst. Het PEFC-keurmerk stelt alleen eisen aan de herkomst van de vezels, maar niet aan energie- en chemicaliëngebruik bij het maken van pap...

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Zie informatie
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

PEFC is een internationaal keurmerk voor papier en hout(producten).

Welke eisen stelt het keurmerk?

Ten minste zeventig procent van het PEFC-Gerecycled papier bestaat uit vezels uit gerecyclede bronnen. Als er daarnaast ook nieuwe (virgin) houtvezels gebruikt worden, komen deze uit gecontroleerde, legale oogst.

Het PEFC-keurmerk stelt alleen eisen aan de herkomst van de vezels, maar niet aan energie- en chemicaliëngebruik bij het maken van papier. Naast dit papierkeurmerk heeft PEFC ook nog een keurmerk voor papier met minstens 70 procent vezels van hout uit duurzaam beheerd bos. 

PEFC is net als FSC een internationale organisatie met criteria voor bosbeheer. PEFC houtproductie mag niet ten koste gaan van bossen met een hoge natuurwaarde of kwetsbare bossen. Ook PEFC staat niet toe om hout te kappen langs waterlopen en op steile hellingen, vanwege het erosiegevaar. Daarnaast mag er niet meer gekapt worden dan er kan aangroeien. PEFC stelt ook eisen aan arbeidsomstandigheden van bosarbeiders en werknemers in de hout- en papierindustrie.

Hoe is de controle geregeld?

PEFC is betrouwbaar want er is controle door een onafhankelijke, gecertificeerde organisatie.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Papier.

Meer informatie

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening 2019
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.