MPS-Socially Qualified (SQ)

Keurmerk
Keurmerk

MPS-Socially Qualified (SQ)

Het MPS-SQ certificaat richt zich op de arbeidsomstandigheden in de landbouwsector en stelt eisen ten aanzien van gezondheid, veiligheid, en arbeidsvoorwaarden. Het is gericht op producten buiten Europa. Alleen bedrijven die een MPS certificaat (A, B of C) hebben, kunnen een MPS-SQ keurmerk aanvragen.   Welke eisen stelt het keurmerk? Het keurmerk stelt eisen op het gebied van arbeidsomstandigheden (beloning, werktijden, vakbondsrechten, minim...

  • Milieu
  • Speelt niet
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie
  • Niet gecheckt

Het MPS-SQ certificaat richt zich op de arbeidsomstandigheden in de landbouwsector en stelt eisen ten aanzien van gezondheid, veiligheid, en arbeidsvoorwaarden. Het is gericht op producten buiten Europa. Alleen bedrijven die een MPS certificaat (A, B of C) hebben, kunnen een MPS-SQ keurmerk aanvragen.  

Welke eisen stelt het keurmerk?

Het keurmerk stelt eisen op het gebied van arbeidsomstandigheden (beloning, werktijden, vakbondsrechten, minimumleeftijd, verlof, discriminatie, huisvesting), veiligheid  en gezondheid (drinkwater, sanitair, beschermende kleding, omgaan met gevaarlijke stoffen, EHBO). In landen waar de nationale wet strikter is worden de wettelijke eisen gehanteerd. Er zijn niet-verplichte richtlijnen over het beperken van milieuschade.  

Hoe is de controle geregeld?

Elke drie jaar vindt een certificatie-onderzoek plaats door MPS-ECAS, een onafhankelijke certificeringsorganisatie. In jaarlijkse tussencontroles wordt gecontroleerd of een bedrijf aan de eisen voldoet.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Op agrarische producten als bloemen, planten, groenten en fruit.

Meer informatie

Lees meer over de milieu-impact van bloemen op de site van Milieu Centraal. Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening maart 2020
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.